Eerste babbelbankje in Beijum onthuld

nieuws
Op de foto van links naar rechts: Ammarens Blom (Bij Bosshardt), Jelly Bruining (Gemeente Groningen) en Willy Koolstra (Wijkdichter en bewoner) op het babbelbankje, waar nu al fijne gesprekken plaatsvinden. Foto: gemeente Groningen

In de wijk Beijum is woensdagmiddag het eerste babbelbankje onthuld. De babbelbankjes komen voort uit een motie van de fractie van de ChristenUnie in de strijd tegen eenzaamheid.

Het eerste bankje is geplaatst bij Bij Bosshardt, een huiskamer voor en door de buurt, georganiseerd door het Leger des Heils. Op het bankje is door wijkdichter Willy Koolstra een gedicht van haar hand aangebracht. Het gaat om het gedicht ‘Thuiskomen bij elkaar’, dat vorig jaar geschreven werd in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid.

Het babbelbankje is de eerste van een serie babbelbanken. Uit onderzoeken is gebleken dat bewoners graag meer plekken willen waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Om aan deze wens tegemoet te komen, kunnen bewoners een babbelbank adopteren. Op de bankjes kunnen bewoners rusten en is er ruimte is voor ontmoetingen, bewoners met elkaar kunnen praten. Behalve in Beijum wordt er ook in De Wijert en in Ten Boer gewerkt aan een pilot om samen met bewoners plekken te zoeken waar babbelbanken kunnen staan.