Drukte op camping Stadspark: “Heb al meerdere mensen moeten wegsturen”

Het pinksterweekend is begonnen en dat betekent drukte op de camping. Die zit dit weekend overvol en dit is mede dankzij het grote aantal campers. De camping kan goed merken dat er sinds de coronacrisis een flink aantal campers is bijgekomen, maar niet voor al deze auto’s is er plek.

“Ik heb vrijdag al acht mensen weg moeten sturen en over het hele weekend, met telefoontjes er bij, ongeveer 50”, vertelt Jan-Willem Swieter van camping Stadspark. De jaarlijkse campinggasten zijn dit ‘nee verkopen’ nog niet gewend. Zo vertelt een Duitse toerist dat op vele campings weinig camperplekken te boeken zijn. Er moet al vroeg een reservering gemaakt worden en dit zorgt voor minder vrijheid, terwijl het reizen met de camper juist voor vrijheid zou moeten zorgen.

Andere campinggasten stellen zich op de drukte in. Ook wordt verwacht dat veel mensen die hun camper in de coronaperiode hebben gekocht, hem binnen no-time weer verkopen.