“Donderdag zeer warm met in de avond felle buien met onweer”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Het belooft donderdag een erg warme dag te worden waarbij mogelijk de tropische grens bereikt gaat worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdag is er eerst veel zon maar neemt in de middag de bewolking toe”, vertelt Kamphuis. “Het wordt, zeer, warm met 28 of 29 graden, lokaal kan het zelfs tropisch worden met 30 graden. Later in de middag, maar waarschijnlijk pas in de avond, vallen er enkele, soms felle buien, met kans op onweer en lokaal veel regen in korte tijd. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en is zwak of matig, windkracht 2 of 3. Later op de dag draaiend naar het noordwesten, en toenemend naar windkracht 3 of 4, en in het Waddengebied tot vrij krachtig, windkracht 5.” Vanwege de verwachte weerssituatie heeft het KNMI code geel afgegeven.

In het weekend koeler
“Vrijdag is het met 21 graden een stuk koeler en is het droog en wisselend bewolkt weer. Zaterdag is er een afwisseling van flinke zonnige perioden en een paar stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 22 graden. Op zondag zijn er eveneens flinke zonnige perioden bij ongeveer 22 graden. Wel is er in de middag kans op een enkele bui of buitje.”

Volgende week mogelijk oplopende temperaturen
“Na het weekend is het maandag tot en met woensdag droog. Er zijn flinke perioden met zon en de wind komt in hoofdzaak uit het noordwesten, rond windkracht 3. Het wordt 20 tot 22 graden en de nachten zijn fris met 9 of 10 graden. Later in de week volgen mogelijk oplopende temperaturen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: