“Dinsdag flinke perioden met zon, woensdag en donderdag erg warm met daarna onweer”

nieuws
Foto: Robert van der Veen

De temperatuur zit de komende dagen in de lift waarbij het op woensdag en donderdag wel eens flink warm kan gaan worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Dinsdag zijn er flinke perioden met zon en ontstaan er enkele stapelwolken”, vertelt Kamphuis. “Het blijft droog en het wordt 22 graden. De wind draait in de loop van de dag van het zuiden naar het westen en is zwak, rond windkracht 2. Woensdag zijn er flinke perioden met zon en wordt het erg warm bij 26 of 27 graden. Eerst is er veel zon, maar in de middag neemt de bewolking toe. Er is een kleine kans op een verspreide onweersbui. De wind is zwak of matig en komt uit het zuidoosten, windkracht 2 tot 3.”

“Donderdag wordt het opnieuw zeer warm bij een graad of 27. Er is veel zon en het is drukkend weer. In de avond volgen enkele, mogelijk stevige, regen- en onweersbuien. Vrijdag stroomt er met een noordwesten wind veel minder warme lucht ons gebied binnen. Het wordt 20 of 21 graden en het is droog en wisselend bewolkt weer. Tijdens het weekend is het droog en zijn er naast enkele wolkenvelden zonnige perioden. Het wordt een graad of 23. Na het weekend lijkt het kwik geleidelijk aan een stapje terug te doen. Het blijft wel droog.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: