‘Creatieve manier’ om fietsparkeerprobleem op te lossen in Ebbingestraat

nieuws
Opgestapelde fietsen in de Ebbingestraat. Foto: Rieks Oijnhausen

Verschillende voorbijgangers hebben zondag wellicht even twee keer met de ogen moeten de knipperen toen ze de Nieuwe Ebbingestraat passeerden. In de straat, nabij de Ebbingebrug, lag een berg fietsen opgestapeld.

Nieuwsfotograaf Rieks Oijnhausen kwam het tafereel halverwege de middag tegen: “Een stuk of acht fietsen liggen opgestapeld. Degene die het heeft gedaan, die heeft er echt iets van gemaakt.” Bij de fotograaf is onbekend wie er voor de actie verantwoordelijk is. Wel draagt het tafereel bij aan een discussie die al jarenlang gevoerd wordt in de stad. In 2019 liet wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) weten dat zij wil dat de stoep weer stoep wordt. Ondanks dat er verschillende fietsparkeergarages beschikbaar zijn, struikel je op verschillende plekken nog regelmatig over de veelheid aan fietsen die geparkeerd staan.

Terug naar het tafereel in de Ebbingestraat. Toevallig schreef het bedrijf M&F Security dit weekend dat ze van de gemeente Groningen een mooie uitdaging hebben gekregen om een bepaald gebied fiets vrij te krijgen. “Elke week zorgen onze toppers ervoor om met een lach en grap om deze opdracht te volbrengen.” Of het bedrijf verantwoordelijk is voor de actie in de Ebbingestraat is onbekend, volgens Oijnhausen helpt het wel om het gesprek op gang te helpen.