Buschauffeurs leggen zaterdag werk in Groningen neer

nieuws
Foto: Andor Heij

Een deel van de buschauffeurs legt zaterdag in Groningen het werk neer. Zij willen een betere CAO.

Het is een onderdeel van een estafettestaking die zaterdag en maandag op diverse plekken in het land wordt gevoerd.

“De streekvervoerbedrijven willen alleen maar goedkoper en efficiënter, waardoor de chauffeurs steeds minder verdienen en de werkdruk torenhoog is”, zegt Lutz Kressin, bestuurder FNV Streekvervoer. “Ze komen daardoor steeds moeilijker rond en het ziekteverzuim is gigantisch. Die spiraal moet doorbroken worden met een betere cao”.

De buschauffeurs van de FNV zijn al enige tijd in actie voor een betere CAO, maar de onderhandelingen zitten nog steeds vast. “In de zomer zal er even niet gestaakt worden, maar na de vakantie zullen de acties worden opgevoerd. Een landelijk actiedag is in voorbereiding”.