Brugklassers Gomarus College slaan nachtje over voor hulp aan Indiase stam

nieuws
Foto via Verre Naasten

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 juni sloegen ruim 130 brugklassers van het Gomarus College in Groningen een nachtje over. Ze deden mee aan een twaalf uur durende lesmarathon en zamelden daarmee geld in voor de Malto-stam in het noorden van India. Met het opgehaalde bedrag van 8.036 euro kan gewerkt worden aan minder ziektes en meer voedsel voor de stam.

De lesmarathon startte donderdagavond om 19.00 uur. In blokken van een uur kregen de brugklassers onder meer les in stop-motion-video’s maken, dansen, Engels en aardrijkskunde. Eén van de docenten maakte van een nood een deugd en liet de kinderen versieringen maken voor zijn bruiloft. Na een ontbijtje vertrokken de leerlingen om 07.00 uur in de ochtend naar huis.

Met de marathon haalden de leerlingen ruim achtduizend euro op voor de Malto-stam in India, een project wat de leerlingen zelf uitkozen als goede doel. Een christelijke organisatie (EHA) in India gaat het geld gebruiken om de kleine stam, verdeeld over 20 dorpen in het noorden van het land, te helpen om hun leefomstandigheden te verbeteren. Het geld wordt gebruikt om nieuwe landbouwtechnieken in te voeren en kleine bedrijfjes op te starten.