Britt Weerman van Groningen Atletiek wint nationale titel bij het hoogspringen

sport
Foto: Groningen Atletiek, Coen Schilderman

De 19-jarige Britt Weerman van Groningen Atletiek heeft vrijdag tijdens de eerste dag van het NK Atletiek in Apeldoorn goud gewonnen op het onderdeel hoogspringen. Ze haalde een hoogte van 1.83 meter.

Weerman bleef met haar winnende sprong ver verwijderd van haar persoonlijk record van 1.92 meter, maar de hoogte van 1.83 meter was ruim voldoende voor de winst, omdat haar concurrentes al waren afgevallen bij 1.78 meter. De atlete uit Assen werd afgelopen winter ook al nationaal indoor-kampioene. Twee jaar geleden behaalde ze als 17-jarige ook al de outdoor-titel.

Haar clubgenoot Paavo de Leng viel op de 3000 meter steeple chase net buiten de prijzen. De 21-jarige loper eindigde als vierde, met een tijd van 9 minuten en 18,03 seconden. Eva Reinders, eveneens van Groningen Atletiek, werd vijfde op het onderdeel kogelslingeren, met een afstand van 53 meter 68.