Boeren protesteren met groot LED-scherm op viaduct bij Engelbert

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Boeren voeren maandagavond bij Engelbert actie tegen de kabinetsplannen rond het stikstofbeleid. Op een viaduct staat een vrachtwagen met een groot LED-scherm.

De vrachtwagen staat geparkeerd op het viaduct Engelberterweg. Verkeer op de A7 dat richting Stad rijdt krijgt de boodschappen op het scherm te zien. Op het scherm is onder andere de slogan ‘Hou je van brood, vlees of friet, zonder boeren gaat het niet’ te lezen. Ook is de tekst ‘D66 interesseert het geen zak’ te zien. Fotograaf Rieks Oijnhausen meldt dat nabij het viaduct, op een parallelweg, trekkers in de berm staan geparkeerd.

Sinds het middaguur wordt er op diverse plekken in het land geprotesteerd. In het Noorden gebeurde dit onder andere op de A28 en op de A7. Op de A7 bij Leek werd de snelweg korte tijd geblokkeerd. Toen politie dreigde in te grijpen, besloten boeren te vertrekken.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen