Boeren blokkeren A7 van Drachten naar Stad bij Boerakker (update)

nieuws
Foto: Erik Joustra

Automobilisten die maandagmiddag vanuit de richting Drachten naar de Stad reden op de A7, moesten rekening houden met vertraging. Boeren blokkeerden de snelweg en vetrokken pas na de aankomst van de Mobiele Eenheid.

A7 tussen Drachten en Stad

Boeren reden in eerste instantie bij Marum de snelweg op en gingen vervolgens langzaam richting Drachten. Waar de boeren naartoe willen, is niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het om een langzaamaan-actie. Dat zorgde voor ruim zeven kilometer file en een half uur vertraging voor automobilisten richting Drachten. Ook bij Scheemda zijn boeren gesignaleerd langs de A7, maar daar is de weg vrij.

Enige tijd later blokkeerden boeren de A7 richting de Stad bij Leek (Boerakker). Daardoor ontstond al snel een file van drie kilometer en vertraging oplopend tot een uur. Er werden onder meer hooibalen op de weg gelegd. Voor hulpdiensten werd wel een soortement van ‘poortje’ vrij gelaten.

De mobiele eenheid kwam rond 16.50 ter plaatse om de hooibalen van de weg te halen en de boeren van de snelweg te begeleiden. Daarop kwam het verkeer geleidelijk weer op gang.

Tekst gaat verder onder de foto:

A28 tussen Stad en Zwolle

Ook het verkeer tussen Zwolle en Groningen ondervond hinder van demonstrerende boeren. De A28 werd geblokkeerd bij de afslag Dwingeloo. De boeren waren onderweg naar Assen, maar werden tegengehouden door de politie. Inmiddels is de weg hier weer vrij en komt het verkeer op de A28 weer langzaam op gang.

Later op de avond mogelijk weer of meer hinder

Later op de avond is de mogelijk opnieuw hinder voor verkeer van, naar en binnen de Stad. Dan willen verschillende groepen Groningse boeren overgangen langs de grens met Duitsland sluiten.

Deel dit artikel: