Beperkingen Eelde laat TUI uitwijken naar Luik en Rotterdam

nieuws
Foto: Kas van Zonneveld / Groningen Airport Eelde

Door beperkingen is het Groningen Airport Eelde niet gelukt om 25 vluchten per week van luchtvaartbedrijf TUI over te nemen van Schiphol. Dat laten GAE en TUI in een verklaring weten.

Het was de bedoeling om de 25 vluchten gedurende de komende zomerperiode over te nemen. Eelde mag tussen 06.30 en 23.00 uur vliegtuigen ontvangen. Dit is voor TUI niet toereikend omdat men op dezelfde dag heen en weer terug wil vliegen. Daarom werd er een verzoek bij het ministerie van Infrastructuur ingediend om de openingstijden voor komende zomer te verruimen. Het ministerie wilde daar echter niet aan mee werken. TUI kiest daarom nu voor Rotterdam en Luik, waar de ruimte wel geboden wordt.

Groningen Airport Eelde laat weten teleurgesteld te zijn, omdat het binnenhalen van de vluchten een mooie financiële opsteker was geweest voor het vliegveld.