Andrej Štimac nieuwe assistent coach bij Donar

nieuws
Foto: Snack Admiral from FreeImages

Andrej Štimac wordt assistent coach bij de basketballers van Donar. Dat is maandagavond bekend gemaakt.

Štimac tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Andrej Štimac werd geboren op 31 maart 1979 in Rijeka in Kroatië. Hij heeft er een lange carrière op zitten als power forward/center en speelde onder andere bij Lions de Genève en Cibona Zagreb. In 2017 begon hij aan zijn coachingloopbaan als assistent bij Fribourg Olympic. In 2020 werd hij hoofdcoach van de Lions de Genève.

Technisch directeur Drago Pašalić: “Ik denk dat we in Andrej een goede en ervaren assistent coach krijgen, die samen met Matthew Otten een goede werksfeer zal creëren, wat noodzakelijk is voor de ontwikkeling van spelers individueel en in teamverband.” Toen Štimac actief was bij Fribourg werd er onder andere tegen Donar in Groningen gespeeld: “De organisatie was erg goed, de kennismaking beviel ook en we hebben nog een rondje door het centrum gelopen en de stad zag er erg goed uit. Het eerste contact ging via mijn agent. Daarna heb ik met Drago en Matthew gesproken en dat klikte goed. Ik begin aan deze job met het idee dat het voor altijd is. Ik heb er enorm zin en zie er naar uit in augustus vol aan de bak te gaan.”

Deel dit artikel: