50 jaar sporten bij Indoorgroep Haren: “je moet de motivatie hebben”

nieuws
Geert van Oortmeersen speelt al 50 jaar bij Indoorgroep Haren. Foto: Gemeente Groningen

Geert van Oortmeerssen uit Haren is 87 jaar en werpt nog altijd iedere week een balletje bij de Indoorgroep Haren. Dat houdt hij al 50 jaar vol, en daarom werd hij deze week in het zonnetje gezet.

Iedere maandag- en vrijdagavond komt de Indoorgroep een uurtje samen in gymzaal Het Buut aan de Hemsterhuislaan. Daar doet de groep tegenwoordig veel aan balsporten, vooral basketbal.

Voor Van Oortmeerssen begon het samen met een paar buren. “Toen ik ongeveer 40 jaar was wilden mijn buren en ik op zoek naar een trainer om te sporten. Toen bleek er al zo’n groep te zijn, van Jaap Boerema en daar hebben we ons onmiddellijk bij aangesloten”, zei hij zaterdag op OOG Radio in Haren Doet.

Maandag werd een heel bijzondere avond voor Van Oortmeersen, want zijn medeleden hadden als verrassing een speciaal beeldje laten maken. Ook werd wethouder sport Inge Jongman geïnformeerd. Zij bracht bloemen. Of de jubilaris deze mijlpaal ook zo bijzonder vindt, daar reageert hij wat lauwtjes op. “Als zij dat vinden, dan vind ik dat leuk.”

“De wethouder was heel verrast dat er van dit soort groepen bestaan die ook officieel zijn, want in de gemeente Groningen is men dat misschien niet gewend”, kijkt Van Oortmeersen terug op maandag. “Haar komst was echt een verrassing, met de mooie bloemen waarvan we nu nog steeds genieten.”

Na de coronaperiode is het ledenaantal van de Indoorgroep wel wat geslonken, en dat vindt Van Oortmeersen jammer. Hij doet dan ook graag een oproep. “We hebben nu nog zo’n 15 leden, eerder nog zo’n 35. Maar volgens mij zijn er genoeg mannen van zo’n 45 jaar en ouder die graag zouden willen bewegen, maar apparaten maar niets vinden. Die zijn zo saai en zeggen niets terug. In een sociaal team bezig zijn, dat vind ik veel leuker. Mochten er mensen zijn die daar ook voor voelen, laat ze alsjeblieft een keertje komen kijken in Het Buut.” De Indoorgroep Haren is op de maandag en vrijdag ’s avonds van 19 tot 20 uur aanwezig in de gymzaal.

Het geheim van Van Oortmeersen is volgens hemzelf toch wel het blijven bewegen al die jaren. “Natuurlijk ben ik gezond, maar waarschijnlijk komt het ook doordat ik het altijd volgehouden heb. Je moet een beetje de motivatie hebben om sociaal bezig te zijn.”

Luister hier het interview met Geert van Oortmeersen terug: