WarmteStad start met aanleg warmtenet in De Larix

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

In De Larix in Selwerd zijn vandaag werkzaamheden gestart om de patiobungalows en rijtjeshuizen in de wijk aan te kunnen sluiten op het warmtenet van WarmteStad.

Na de Berkenflat en de Vensterschool in Selwerd is de aansluiting van De Lariks het derde project rond de aanleg van het warmtenet in de wijk. Inmiddels is ook de Polarisflat in Paddepoel aangesloten en later dit jaar worden ook de Metaalflat, Goudflat en Titaniumflat in Vinkhuizen aangesloten op het net. Ook gebouwen van de Hanzehogeschool, zwembad De Parrel en de flats Atlas en House of Groningen krijgen inmiddels warmte van WarmteStad.

Tegelijkertijd met de aansluiting van De Lariks aan het warmtenet wordt ook het hemelwater afgekoppeld van de riolering, worden er meer bomen geplant en komt er nieuwe bestrating. Daarmee is De Larix klimaatbestendig én zijn de meeste huizen aardgasvrij. Een goede ontwikkeling, aldus wethouder Philip Broeksma: “Groningen wil in 2035 van het aardgas af zijn. In Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen worden dagelijks huurhuizen en gebouwen aangesloten op het publieke warmtenet van WarmteStad. En nu dus ook koophuizen in De Larix. Goed dat deze eigenaren overstappen en dat er meer volgen. Uiterlijk 2030 zijn deze wijken aardgasvrij. Een warmtenet is een duurzaam en betaalbaar alternatief voor aardgas in woningen die gebouwd zijn in de jaren zestig en zeventig.”