Voor verkrachting veroordeelde dansleraar hoopt hoger beroep in vrijheid af te wachten

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Khalid A, de 39-jarige dansschoolhouder uit Groningen die vorig jaar september werd veroordeeld tot zeven jaar cel voor de verkrachting en aanrandingen van dertien jonge leerlingen van zijn dansschool, wil het hoger beroep in zijn zaak graag in vrijheid afwachten.

Volgens RTV Noord liet A. dat maandagochtend weten, tijdens een inleidende zitting bij het Gerechtshof in Leeuwarden.

Khalid A.werd in september vorig jaar opgepakt,  In totaal dienden dertien meisjes een aanklacht in tegen de dansschooleigenaar. Het merendeel van de slachtoffers is minderjarig. A. zou zijn slachtoffers hebben misbruikt, terwijl hij hen gouden bergen en grote successen in het buitenland beloofde. De ontucht zou onder meer hebben plaatsgevonden tijdens stretchoefeningen en massages. Tijdens oefeningen zou A. vaak een broek hebben gedragen met een gat in het kruis.

A. ging vrijwel direcht in hoger beroep tegen zijn veroordeling. De oud-dansleraar ontkende in alle toonaarden dat er sprake was van onvrijwillige seks, hoewel hij toegaf dat te hebben gehad met een zeventienjarige studente. Daarnaast stelde A. dat hij persoonlijk contact had met enkele van zijn studenten, maar dat hij afstand hield bij vrijwel alle aangeefsters. De gesprekken die hij met zijn studentes had, hadden volgens A. geen seksuele lading. Tijdens zijn proces sprak A. al over een ‘hetze’ tegen hem door de aangevers, die zou zijn ontstaan doordat de zeventienjarige studente aangifte tegen hem deed.

A. stelt bewijs te hebben dat dit het geval is en wil dit bewijzen doormiddel van telefoongesprekken en bestanden op zijn mobiele telefoons. Hij stelde dat hij de hoger beroepszaak het liefst thuis wil voorbereiden, al dan niet met een enkelband, huisarrest en/of contactverboden. Maar voorlopig geeft het gerechtshof daar niet aan toe en A. blijft de komende drie maanden achter de tralies. Op 26 oktober wordt het hoger beroep inhoudelijk behandeld.