Verlies voor VVG en ON, PKC’83 geeft ruime voorsprong weg

nieuws
Foto Martijn Minnema; VV Groningen-Blauw Wit'34, VVG'er Badman Abdinur in balbezit

In de eerste Klasse E van het zaterdagvoetbal gingen VV Groningen en Oranje Nassau thuis tegen hoger geplaatste clubs onderuit. PKC’83 gaf bij hekkensluiter Zeerobben een voorsprong 0-3 weg.

Oranje Nassau maakt nog kans op de derde periode maar ziet die kansen na de 2-4 thuisnederlaag tegen koploper d’Olde Veste slinken. De start van ON was ronduit slecht, binnen 10 minuten stond het door twee treffers van Jeffrey Dijkstra met 0-2 achter. Rick Wiersma bracht de spanning echter vlot weer terug met de 1-2 in de 15′ minuut. Kort voor rust zette Davey Kuurman Olde Veste op 1-3. Fokko Kronemeijer zorgde met de 2-3 in de 81′ minuut nog voor een spannende slotfase, maar kort voor tijd besliste Mehran Ali Pour Asli het duel met de 2-4. ON staat met nog 3 duels te gaan 5 punten achter op de koploper in de derde periode.

Die koploper is Blauw Wit ’34 en die wonnen vanmiddag dankzij een late treffer met 0-1 bij VV Groningen. VVG miste een waslijst aan spelers waardoor het maar 2 wisselmogelijkheden had. VVG had het voor rust moeilijk met de Leeuwarders maar gaf behalve een veldoverwicht weinig weg. Na rust kwam VVG beter in de wedstrijd en kregen beide clubs enkele mogelijkheden. Uiteindelijk viel de winnende treffer acht minuten voor tijd in het voordeel van Blauw Wit’34.

PKC’83 leek bij hekkensluiter Zeerobben drie punten in de knip te hebben toen David Goguadze in de 64′ minuut 0-3 maakte. Vier minuten later stond het echter alweer 2-3. Nadat Zeerobben drie minuten na de 2-3 een strafschop had gemist werd het in de 90′ minuut alsnog 3-3, wederom een strafschop, nu werd die wel benut. voor rust had Kay Bootsma PKC’83 na een kwartier uit een vrije trap op 0-1 gezet. Goguadze leek het duel na rust te beslissen met twee treffers in een tijdsbestek van anderhalve minuut, maar dat liep dus anders.

Oranje Nassau, VV Groningen PKC’83 staan op plek 8, 9 en 10 en zijn zeker van klassenbehoud.