Vanaf dinsdag geen treinen naar Eemshaven; zondag helemaal geen treinen vanaf Hoofdstation

nieuws
Foto: Qbuzz

Vanaf dinsdag rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Eemshaven. Komende zondag (29 mei) is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar het Hoofdstation van Groningen.

Op en rond het Hoofdstation vinden vanaf dinsdag tot en met maandag 30 mei dag en nacht grootschalige werkzaamheden plaats. Aannemers van ProRail gaan de sporen 7 en 8 verhuizen naar een nieuw spoordek aan de zuidzijde en sluiten deze aan op het bestaande spoor. Ook verhuist het monumentale seinhuis naar een tijdelijke plek en worden de brugdekken van de tijdelijke hulpbrug over de sporen en op het station ingehesen.

Vanaf dinsdag tot en met maandag 30 mei moeten reizigers tussen de Stad en de Eemshaven rekening houden met dertig minuten extra reistijd. Arriva zet bussen in op de lijn. Ook aanstaande zondag rijden er tussen van en naar het Hoofdstation van Groningen.

Deel dit artikel: