‘Treinvrij Hoofdstation stond vol OV-fietsen, Europapark had er maar drie’

nieuws
Foto: NS.nl

Terwijl het Hoofdstation de afgelopen week niet per trein te bereiken was, stonden er ruim vijfhonderd ov-fietsen te wachten op gebruikers. De raadsfractie van de VVD wil dat de NS dit tijdens komende treinvrije periodes anders aanpakt.

Waar het treinloze Hoofdstation vol stond met OV-fietsen, kwam stations Europapark (waar wel treinen reden) er bekaaid vanaf. Hier waren de afgelopen week op sommige momenten slechts drie OV-fietsen beschikbaar, aldus VVD-raadslid Rik Heiner.

De gemeente moet daarom in gesprek met de NS over deze scheve verhouding, aldus Heiner: “De VVD-fractie is zich bewust van het feit dat het regelen van OV-fietsen geen primaire taak van de gemeente is. Echter zit de gemeente wel in Groningen Bereikbaar en voor de bereikbaarheid van de stad zijn deze fietsen wel erg belangrijk.”