‘Treinvrij Hoofdstation stond vol OV-fietsen, Europapark had er maar drie’

nieuws
Foto: NS.nl

Terwijl het Hoofdstation de afgelopen week niet per trein te bereiken was, stonden er ruim vijfhonderd ov-fietsen te wachten op gebruikers. De raadsfractie van de VVD wil dat de NS dit tijdens komende treinvrije periodes anders aanpakt.

Waar het treinloze Hoofdstation vol stond met OV-fietsen, kwam stations Europapark (waar wel treinen reden) er bekaaid vanaf. Hier waren de afgelopen week op sommige momenten slechts drie OV-fietsen beschikbaar, aldus VVD-raadslid Rik Heiner.

De gemeente moet daarom in gesprek met de NS over deze scheve verhouding, aldus Heiner: “De VVD-fractie is zich bewust van het feit dat het regelen van OV-fietsen geen primaire taak van de gemeente is. Echter zit de gemeente wel in Groningen Bereikbaar en voor de bereikbaarheid van de stad zijn deze fietsen wel erg belangrijk.”

Deel dit artikel: