Studenten RUG en Hanze winnen grootste estafetteloop ter wereld

nieuws
Foto via Batavierenrace

Met een eindtijd van 9 uur, 51 minuten en elf seconden heeft het ACLO-team van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool  afgelopen zondag de vijftigste editie van de Batavierenrace gewonnen.

​De Batavierenrace, de grootste estafetteloop van de wereld, bedroeg dit jaar 175 kilometer vanaf Nijmegen, via Duitsland en de Achterhoek, naar de Oude Markt in Enschede. In 25 etappes legden 25 lopers de route af in etappes, verdeeld over drie dagen.

De 25 atleten van de Groningse onderwijsinstellingen troefden 8.500 deelnemers uit binnen en buitenland af. Na 24 lopers had RUG/Hanze ACLO al een enorme voorsprong op de overige teams. De Groningse studenten lieten de nummer twee (Eindhoven) en drie (Wageningen) dan ook ruim achter zich.

Deel dit artikel: