Studenten beoordelen RUG net iets onder landelijk gemiddelde

nieuws
Foto: Wutsje / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17987351

Studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen beoordelen hun opleidingsinstituut net iets lager dan het landelijke gemiddelde. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE).

De NSE wordt jaarlijks afgenomen onder alle studenten in het hoger onderwijs. Ongeveer dertig procent van de studenten aan de RUG deed mee. De RUG kreeg op de meeste vragen een positief cijfer van haar studenten. De invullers van de enquête beoordelen hun studie ongeveer hetzelfde als vorig jaar. De sfeer op de universiteit en de faciliteiten aan de RUG kregen hogere cijfers dan een jaar geleden. Dat is waarschijnlijk een gevolg van de afgebouwde coronamaatregelen.

Volgens de RUG blijft de grootste uitdaging het aansluiten van studies aan de beroepspraktijk en de banenmarkt. De docenten van de RUG krijgen bovengemiddeld hoge cijfers, met name op het gebied van bereikbaarheid.

Deel dit artikel: