Stoffelijk overschot aangetroffen in water Hoendiep, politie start onderzoek

nieuws
Foto: 112groningen.nl

In het Hoendiep in Hoogkerk is dinsdagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen van een nog onbekend persoon. De politie is een onderzoek gestart.

De melding van een persoon te water kwam rond 17.15 uur bij de hulpdiensten binnen. Daarop rukten de duikers van de brandweer alsook het Mobiel Medisch Team, het MMT, uit. “Al snel werd duidelijk dat er geen medische hulp meer geboden kon worden”, vertelt politiewoordvoerder Thijs Damstra. “Direct zijn we een onderzoek gestart om antwoord te krijgen op diverse vragen. Wie is deze persoon, hoe is de persoon in het water terecht gekomen en wat is er gebeurd.”

De woordvoerder doet daarbij ook een beroep op getuigen: “Heb je de afgelopen uren iets gezien op of rond het Hoendiep dat wellicht met deze zaak te maken kan hebben, neem dan contact op met ons op telefoonnummer 0900 88 44. Ook als je zelf denkt dat de informatie niet relevant is, meld het gerust, want de informatie kan voor ons cruciaal zijn.”