SP wil opheldering over plannen RUG voor meer online onderwijs om gasrekening te verlagen

nieuws
Foto: Joris van Tweel. Academiegebouw

Het is niet eerlijk dat de Rijksuniversiteit Groningen de gestegen energieprijzen afwentelt op haar medewerkers en studenten, door in te zetten op meer thuiswerken en online onderwijs. Dat vindt de Tweede Kamerfractrie van de SP.

Kamerlid Peter Kwint stelde donderdag schriftelijke vragen aan de minister over de plannen de plannen van de universiteit, die dinsdag naar buiten werden gebracht door ScienceGuide.

Volgens Kwint betekenen de plannen alleen maar een verplaatsing van het probleem, omdat de studenten en werknemers meer energiekosten zullen maken als ze vaker thuis zijn. De SP-fractie vindt dan ook dat minister Dijkgraaf in gesprek moet gaan met minister Carola Schouten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over compensatie voor de studenten en werknemers.

Daarnaast stelt Kwint dat de maatregelen die de universiteit voor ogen heeft, niet pas bij de plicht van de universiteit om fysiek onderwijs als norm aan te houden. Een motie van Kwint en enkele andere partijen, die werd aangenomen in de Tweede Kamer, zorgt er juist voor dat universiteiten alleen bij hoge uitzondering en met instemming van studenten en docenten tot afstandsonderwijs over mogen gaan. Het SP-Kamerlid wil dan ook dat Dijkgraaf in gesprek gaat met de RUG over de kwestie.

Deel dit artikel: