Scholen in Stad en Hoogkerk azen op ANWB verkeersplein

nieuws
Foto: ANWB

Twee scholen uit de stad Groningen hopen een ANWB verkeersplein te winnen. Het gaat om CBS Aquamarijn in Gravenburg en  basisschool Rehoboth in Hoogkerk.

Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen oefenen met bochten, rotondes, zebrapaden, voorrangssituaties en alles wat ze maar tegenkomen in het echte verkeer. Het parcours wordt met verf uitgezet op het schoolplein en richt zich vooral op fiets- en voetgangers.

Met name de Rehoboth kampt met verkeersonveiligheid rond de school. “Onze school ligt aan een vrij drukke weg met veel verkeer. Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. Een verkeersplein is erg welkom, omdat onze leerlingen in een drukke stad wonen met veel verschillende verkeersstromen. Daarom is het goed om onze leerlingen alvast goed voor te bereiden en te wijzen op de gevaren en mogelijkheden in het verkeer. ”

De Aquamarijn deed vorig jaar ook al (tevergeefs) mee aan de wedstrijd. Deze school kent juist weinig verkeersonveiligheid en wil haar leerlingen daarom juist op een veilige manier laten wennen aan plekken waar dat wel het geval is. “We willen kinderen spelenderwijs en veilig en vertrouwd laten bewegen in hun omgeving. Ze leren verkeerssituaties beter inschatten met het verkeersplein. Spelenderwijs leren ze dan alle verkeersregels”, schrijft de school.

In totaal zijn er 279 basisscholen in het hele land genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Per provincie wint één basisschool. De twaalf winnaars ontvangen bij de start van het aankomende schooljaar een ANWB Verkeersplein en een lespakket. Vanaf vandaag kan iedereen een stem uitbrengen op één van de bijna 300 basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. Stemmen kan tot woensdag 25 mei via deze link.