Ruzie in café leidt agenten naar lachgas en hennepkwekerij in afgesloten ruimte

nieuws
Foto: Andries Oord

Een ruzie in een café aan de Nieuweweg heeft de politie woensdagmiddag naar een voorraad lachgas en een hennepkwekerij in een afgesloten ruimte geleid. Dat meldt de politie op sociale media.

Bij de agenten was een melding binnengekomen van een ruzie waarop agenten ter plaatse gingen. “Door doortastend optreden van collega’s werd er lachgas in het café gevonden”, schrijft de politie. “In een afgesloten ruimte werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 1.500 planten. Ook werd bij een bezoeker vijftien bolletjes heroïne aangetroffen.”

Twee verdachten werden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De hennepkwekerij werd in de late middag ontmanteld. “De komende periode volgt verder onderzoek wie welke rol heeft gehad.”