Rutte komt woensdag naar Groningen; bezoek in het teken van versterking en schadeafhandeling

nieuws
Foto: OOG TV

Minister-president Rutte brengt aanstaande woensdag een werkbezoek aan de provincie Groningen. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst staat het bezoek in het teken van de voortgang van de versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied en de afhandeling van de schade.

Het werkbezoek begint rond het middaguur bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) aan het Cascadeplein, waar de minister-president wordt bijgepraat over de voortgang op het gebied van vergoeding van immateriële schade. Later op de middag heeft minister-president Rutte een keukentafelgesprek met enkele inwoners van een Gronings dorp over de impact van schade, veroorzaakt door bevingen, op het dagelijks leven en het gezin.

Daarnaast keert Rutte terug naar de Stad, waar zijn bezoek wordt afgesloten in Theater De Steeg. Jongeren die hebben meegedaan aan het project Barst?! zullen de premier vertellen hoe het voor hen is om op te groeien in het aardbevingsgebied.

Ook voor het werkbezoek rond de bevingsschade is Rutte in Groningen. De premier gaat ’s ochtends op bezoek bij de Dienst Uitvoering Onderwijs aan de Kempkensberg.