Ruim 150 vluchtelingenkinderen kunnen gratis in vijf kermisattracties

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Ruim 150 vluchtelingenkinderen uit Groningen hoeven niet bang te zijn dat ze niet naar de Meikermis kunnen. Dankzij Link050 en de gemeente Groningen zijn er duizend kaartjes beschikbaar om ook vluchtelingenkinderen uit de gemeente een kermisdagje te bezorgen.

Het idee voor de vrijkaartjes voor de Meikermis ontstond enige tijd geleden bij Link050, wat sinds begin dit jaar bij WerkPro hoort. Volgens manager Welzijn Rein de Vries van Link050 zorgde geld uit het Fonds Goed Idee ervoor dat de kaartjes gelijk konden worden aangeschaft. De gemeente Groningen was ook enthousiast en besloot nog eens vijfhonderd kaartjes bij te dragen, waardoor er in totaal duizend beschikbaar kwamen voor de vluchtelingenkinderen.

De kaartjes zijn verspreid in samenwerking met het COA en de locatiemanagers van de opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Groningen, met als resultaat 154 ontzettend blije kinderen, die even zorgeloos kunnen genieten van de kermis.