Rotterdams museum gaat reiskoffers inzamelen in Forum Groningen voor permanent doolhof

nieuws
Foto: Sabine Rovers

Heb jij nog een oude reiskoffer op zolder hebben staan waar een leuk reisverhaal aan vasthangt? Dan kun je die komende zaterdag (als je hem wilt missen) doneren aan museum in aanbouw FENIX uit Rotterdam. De koffers krijgen een permanente plek in het nieuwe museum rond migratie en de beweging van mensen over de wereld.

De eerste koffers zijn al binnen. Afgelopen weekend haalde de organisatie achter de museumtentoonstelling al tweehonderd koffers binnen voor de tentoonstelling. Donateurs brachten koffers mee die over de hele wereld zijn gereisd, uiteenlopend van luxe hutkoffers uit begin twintigste eeuw tot eigentijdse Samsonite. Eigenaren reisden van en naar Finland, Zuid-Afrika, Indonesië, Verenigd Koninkrijk, Sint Maarten en Peru met de koffers.

Met de koffers en verhalen wordt een doolhof gebouwd dat een permanente plek krijgt in de museumpresentatie. Toekomstige bezoekers kunnen dan dwalen in het doolhof en ontdekken door de persoonlijke verhalen wat het kan betekenen om je koffer te pakken. In 2024 gaat  FENIX open in de monumentale Fenixloods II op Katendrecht in Rotterdam. Vanuit deze loods vertrokken, voor de grootschalige overgang naar vliegverkeer, miljoenen mensen van en naar het buitenland.

Heb jij nog een koffer met een mooi reisverhaal? Komende zaterdag kun je hem doneren aan het museum in Forum Groningen. Op de website van het nieuwe museum is meer informatie te vinden over de actie.