Rondleidingen voor omwonenden op vliegveld Eelde om draagvlak te vergroten

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Vanaf 21 mei kunnen omwonenden een rondleiding krijgen op Groningen Airport Eelde. Daarmee wil de luchthaven het draagvlak voor het vliegveld in de omgeving vergroten. 

Tijdens de rondleidingen krijgen omwonenden een kijkje krijgen achter de schermen van de luchthaven. De rondleidingen spitsen zich toe op actuele ontwikkelingen, duurzaamheid, de geschiedenis en de ambities van de luchthaven. Daarnaast vertelt de luchthavenbrandweer over haar rol op het vliegveld.

Met de rondleidingen wil de luchthaven de verbinding zoeken met omwonenden en het draagvlak voor de aanwezigheid van het vliegveld vergroten.  “We willen graag het publiek kennis laten maken met alle innovaties rondom de luchthaven. We verzorgen deze rondleidingen dan ook met veel plezier”, vertelt Roel Hazewinkel namens Stichting Vrienden Groningen Airport Eelde (VGAE). Drie leden van de VGAE (Roel Hazewinkel, Doewe Pelleboer en Louis Huizeling) zullen de rondleidingen gaan geven.

Mensen die altijd al eens achter de schermen hebben willen kijken bij de noordelijke luchthaven, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de website van Groningen Airport Eelde.