Remschijf personenauto vat vlam bij tankstation

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer moest zaterdagmiddag in actie komen vanwege een autobrand bij een tankstation aan de Van Ketwich Verschuurlaan. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 16.00 uur binnen waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. “De automobilist werd door een andere bestuurder erop gewezen dat er rookontwikkeling zichtbaar was bij de auto”, vertelt Ten Cate. “Met een poederblusser heeft de automobilist een eerste bluspoging gedaan. Brandweerlieden hebben na aankomst ook nog een bluspoging uitgevoerd.”

Uit onderzoek bleek dat een remschijf van de auto vlam had gevat. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: