Man die bejaarde vrouw van pinpassen beroofde meldt zich bij politie (update)

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger die ervan wordt verdacht dat hij in maart van dit jaar een aantal pinpassen stal van een bejaarde vrouw uit Stad, heeft zich donderdagochtend gemeld bij de politie. Dat deed de man, nadat de politie woensdag herkenbare beelden van hem deelde.

Het slachtoffer van de beroving, een 74-jarige vrouw, wordt op maandag 7 maart gebeld. Aan de andere kant van de lijn hoort ze een man. Hij zegt dat hij fraudemedewerker is van haar bank. In Spanje was volgens deze ‘medewerker’ geprobeerd geld van haar rekening te halen, maar gelukkig kon de bank dat voorkomen door haar rekeningen te blokkeren. Om de fraude op te lossen moest het slachtoffer de bankpassen van al haar bankrekeningen inleveren. Haar pincodes gaf ze door via de telefoon. Een koerier haalde korte tijd later de bankpassen bij haar thuis op.

Op verschillende locaties gepind
De vrouw krijgt even later argwaan en laat haar bankpassen blokkeren. Maar dan is het al te laat. De verdachte heeft dan al op verschillende locaties geld van de rekening gehaald. Dit gebeurde onder andere bij een geldautomaat op de Grote Markt, bij een winkel aan het Sontplein en bij een tankstation in Paddepoel.

Verdachte meldt zich bij politie

De politie deelde woensdag herkenbare beelden van de verdachte. Deze actie zorgde ervoor dat de man besloot zich te melden bij de politie. “Uiteraard gaan wij met hem in verhoor en uit het verdere onderzoek zal moeten blijken wat zijn betrokkenheid is geweest bij de gepleegde bankhelpdeskfraude”, laat de politie donderdag weten.

De politie bedankt eenieder voor het meedenken en delen van de beelden: “Wij vragen iedereen, nu de vermoedelijke identiteit bekend is, de beelden te verwijderen.”