Operatie Julianaplein succesvol afgesloten; tijdelijke T-kruising open voor verkeer

Operatie Julianaplein is maandagochtend succesvol afgesloten. Dat laten Aanpak Ring-Zuid en aannemerscombinatie Herepoort weten. De T-kruising ging om zes uur in de ochtend zonder problemen open.

De verwachting is dat het verkeer op het tijdelijke Julianaplein beter doorstroomt dan op het oude plein, stelt Aanpak Ring-Zuid. Op het tijdelijke Julianaplein komt het verkeer uit drie richtingen in plaats van vier. De aansluiting met het centrum is weggevallen. De binnenstad is vanaf nu bereikbaar via de speciale afrit Centrum en de Brailleweg. Mede daardoor kunnen de verkeerslichten langer op groen blijven staan.

Aanpak Ring-Zuid blikt terug op dertien drukke weken, waarin in hoog tempo een nieuw verkeersplein is aangelegd. Met behulp van het tijdelijke Julianaplein, een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal en de basis voor een nieuwe Papiermolentunnel, is nu ruimte ontstaan om het nieuwe Julianaplein te bouwen.

De hele operatie heeft (zoals verwacht) voor veel verkeershinder in de stad gezorgd, maar volgens Aanpak Ring-Zuid is verkeerschaos uitgebleven.

Maar Groningen is nog niet van alle verkeershinder verlost. Combinatie Herepoort is maandag al begonnen met nieuwe werkzaamheden aan de westzijde van de A28. Bij de aansluiting Groningen-Zuid gaan de afrit (voor verkeer vanaf het Julianaplein) en de oprit (vanaf de Van Ketwich Verschuurbrug richting Assen) vandaag voor langere tijd dicht.