Ook ‘vergeten hoek’ Zilverlaan wil af van tocht, vocht, schimmel en kou

nieuws
Foto: Joanna Bu via Pexels

Een groot deel van de sociale huurwoningen aan de Zilverlaan en de Kobaltstraat in Vinkhuizen is in de afgelopen jaren opgeknapt. Maar een “vergeten hoekje” van de Zilverlaan lijkt geen vergelijkbare renovatie te krijgen. De bewoners zijn daar niet blij mee en eisen dat ook deze huizen worden aangepakt.

De woningen in het ‘vergeten hoekje’ van de Zilverlaan krijgen wel een geïsoleerd dak en zonnepanelen van hun woningcorporatie. Maar de bewoners willen dat ook de rotte kozijnen en de deuren, het staande water onder de woningen en de schimmel worden aangepakt. “De woningcorporatie lijkt half werk te doen met onze woningen”, aldus bewoners Roos Yard en Madja Nafeli. “Wij willen dat de problemen met tocht, vocht, schimmel en kou ook worden aangepakt.”

Vrijdagavond gaan de bewoners van het ‘vergeten hoekje’ van de Zilverlaan met elkaar in gesprek over de problemen in de woningen. De gemeentelijke afdeling van SP gaat hen daarbij ondersteunen, zoals de partij dat eerder deed voor de aanpak van zestig andere woningen in de omgeving. “Het is niet uit te leggen dat dit blok niet op vergelijkbare manier wordt gerenoveerd”, aldus SP-bestuurslid Bob de Greef. “ Naar de reden hiervan is het gissen, want de bewoners zijn niet op de hoogte gesteld.”