OOG is één van de vier genomineerden voor Omroep van het Jaar 2022

nieuws
Foto: Kevin van der Laan

OOG is één van de vier genomineerde omroepen die kans maakt op de titel Omroep van het Jaar 2022. Dat maakte de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) vrijdagmiddag bekend.

OOG strijdt dit jaar om de titel met WOS (de lokale omroep voor het Westland, Maassluis, Midden-Delfland en Hoek van Holland), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn) en Omroep ZuidWest (Roosendaal, Bergen op Zoom, Hoogerheide en West-Brabant).

‘Op alle media goed voor de dag gekomen’

Directeur Evert Janse van OOG is enorm blij met de nominatie: “Ik ben heel trots op alle collega’s van OOG. Op alle media zijn we goed voor de dag gekomen: internet, radio, televisie, podcasts en de sociale media. We hopen de titel op 10 juni voor de derde keer te veroveren, na 2003 en 2016.”

Vakjury bepaalt de winnaar

De vier kandidaten zijn door de vakjury genomineerd op basis van onder meer het aanbod van dagelijks nieuws via verschillende platformen, de programmering en de samenwerking met andere omroepen en organisaties. De vakjury bestaat dit jaar uit Milouska Meulens, Fiona Arens, John Olivieira en Celeste Boddaert. Celeste vertegenwoordigt OPEN Rotterdam, de omroep die vorig jaar werd verkozen tot Omroep van het Jaar.

De jury komt de komende periode bij alle genomineerde organisaties op bezoek om de genomineerden te beoordelen op hun journalistieke prestaties, de kwaliteiten van de organisatie en de maatschappelijke relevantie. Op 10 juni wordt bekend welke van deze vier omroepen de prestigieuze titel krijgt. Dat gebeurt tijdens de feestelijke uitreiking van de Lokale Media Awards bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Radiopresentator Rick van der Velde maakt ook kans op prijs

Op dezelfde avond wordt ook bekend gemaakt of radiopresentator Rick van der Velde van OOG Radio de Omroepvrijwilliger van het Jaar wordt. Hij werd eind vorige maand genomineerd voor deze prijs, die wordt bepaald door het publiek. Stemmen op Rick kan tot 17 mei via deze website.

Deel dit artikel: