Scheve gezichten bij organisaties in TopsportZorgCentrum na plannen FC Groningen

Er heerst onrust in het TopsportZorgCentrum bij sportpark Corpus den Hoorn. Verschillende organisaties die daar gevestigd zijn hebben een brief geschreven aan wethouder van sport Inge Jongman (CU).

Organisaties als volleybalclub Lycurgus en het Martini Ziekenhuis laten weten het niet eens te zijn met de plannen van hoofdhuurder FC Groningen. De Trots van het Noorden zou volgens deze partijen de trainingshal in het gebouw exclusief willen gebruiken. Ook zou FC Groningen het restaurant 2Corpus, dat gevestigd is in het pand, willen omdopen tot sportkantine en spelershome voor haar eigen voetballers.

Het CDA en De Stadspartij 100% voor Groningen zijn het niet eens met de ontwikkeling.  De twee partijen hebben aan de hand van de brief vragen gesteld aan het college. Ze willen opheldering over de afspraken die tijdens de goedkeuring van het plan gemaakt zijn. Jalt de Haan, fractievoorzitter van het CDA,  ziet ook graag dat de multifunctionaliteit van het gebouw blijft zoals het ooit bedoeld was.