OM wil Stadjer (28) 2,5 jaar achter de tralies voor schietpartij aan Populierenlaan

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het Openbaar Ministerie wil dat een 28-jarige man uit Groningen een celstraf van 2,5 jaar uitzit voor een schietincident aan de Populierenlaan in Selwerd. Volgens RTV Noord legde het OM deze eis maandagmiddag voor aan de rechtbank in Groningen.

Het is niet voor het eerst dat de rechtbank met de man te maken heeft, want hij werd eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Daarom wil het OM dat de Stadjer ook de drie maanden voorwaardelijke celstraf die hij eerder kreeg opgelegd nu gaat uitzitten.

Het OM wilde de 28-jarige man eigenlijk veroordelen voor poging tot moord, maar door het geringe letsel wat het dertigjarige opliep (een gat in zijn bovenbeen) kon het OM niet anders dan een veroordeling voor ‘poging tot zware mishandeling’ vragen voor de 28-jarige man uit Groningen.

Het incident vond eind november plaats in Selwerd. Bij het schietincident raakte een dertigjarige man uit Groningen gewond, maar niet levensbedreigend. De Stadjer zit sinds 1 december achter slot en grendel, nadat hij samen met een 27-jarige plaatsgenoot werd aangehouden als verdachte van het schietincident. De 28-jarige man stelt op het dertigjarige slachtoffer te hebben geschoten, omdat deze hem aanviel met een mes.

Over twee weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.