Olcay Gulsen spreekt op congres Geweld hoort nergens thuis

Huiselijk geweld is een begrip waar liever niet over gesproken wordt. Toch werd dit maandag gedaan tijdens het congres Geweld hoort nergens thuis, in MartiniPlaza. Hulpverleners gingen samen over dit onderwerp in gesprek. Ook kwam programmamaker Olcay Gulsen praten over haar jeugd, zij heeft te maken gehad met huiselijk geweld en wil dit bespreekbaar maken.

“Het is super belangrijk dat we regelmatig met hulpverleners bij elkaar komen en over deze hele complexe thematiek spreken. Het is nog steeds een onderwerp waar mensen het moeilijk mee hebben, maar door met elkaar in gesprek te gaan kan er beter samengewerkt worden en voor meer veiligheid worden gezorgd binnen gezinnen”, vertelt Gulsen.

Het is een intense dag voor de hulpverleners. Samen kijken ze naar fragmenten van het programma “Fatale liefde”, hierin spreekt Olcay met slachtoffers (of families) van partnergeweld. “Ik vond het gesprek met Olcay heel indrukwekkend, door de fragmenten zie je dat er heel veel verborgen leed achter een deur schuilt”, aldus hulpverlener Auktje Kuiper.

Olcay voelt zich vaak machteloos als ze via social media te horen krijgt dat mensen te maken hebben met huiselijk geweld. Ze verwijst de slachtoffers vaak door naar Veilig Thuis, hier kan anoniem naar toe gebeld worden.

Heeft u te maken met huiselijk geweld? bel dan Veilig Thuis 0800-2000.