Nog kleine kans FC Groningen op plek in de play-offs

sport
Foto: FC Groningen

Ondanks een serie van zes nederlagen op rij maakt FC Groningen zondag in eigen huis tegen Cambuur toch nog kans op de play-offs voor Europees voetbal.

FC Groningen moet daarvoor achtste worden in de eredivisie. In de laatste wedstrijd moet er dan wel gewonnen worden de Friezen. FC Groningen is dan ook nog afhankelijk van de uitslagen van de concurrenten. NEC en Heerenveen hebben twee punten meer dan FC Groningen. Go Ahead Eagles heeft evenveel punten als FC Groningen, maar het doelsaldo van de Deventenaren is één punt beter. Ook Cambuur maakt nog een theoretische kans, maar dan moet er heel fors gewonnen worden van FC Groningen en ook dan is Cambuur afhankelijk van de andere uitslagen. Cambuur boekte sinds de winterstop slechts één zege.

De stand na 33 speelronden bij de kanshebbers op de play-offs, met tussen haakjes het doelsaldo: 8. NEC 38 (-13), 9. Heerenveen 38 (-15), 10 Go Ahead Eagles 36 (-12), 11. FC Groningen 36 (-13), 12. Cambuur Leeuwarden 36. (-18).

Het programma: NEC – Fortuna Sittard, Heerenveen – Go Ahead Eagles en FC Groningen – Cambuur. De club die achtste wordt speelt in de play-offs tegen AZ.

Wanneer FC Groningen de play-offs niet weet te bereiken dan is het de laatste wedstrijd voor trainer Danny Buijs en zijn assistent Adrie Poldervaart. Poldervaart gaat naar De Graafschap. Buijs heeft nog geen nieuwe club. Buijs is vier jaar trainer van FC Groningen geweest.

“Het gaat sowieso een emotionele middag voor mij worden als ik op het veld afscheid neem van de supporters en sponsors”, aldus Buijs. “Maar dat mag volgens mij ook wel. Iedereen weet en kent mijn band met deze club.”

De wedstrijd tegen Cambuur in de Euroborg begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink.