Nicolette Bartelink blijft directeur van Noordelijk Scheepvaartmuseum

nieuws
Nicolette Bartelink - Foto: Joost Nuijten-Innuendo

Nicolette Bartelink blijft ook na 1 juni directeur-bestuurder van het Museum aan de A, de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Dat maakte Rob Schuur donderdagavond bekend namens de Raad van Toezicht van het museum.

Bartelink vervulde de functie al op interimbasis sinds het begin van dit jaar, nadat Heidi Renkema besloot om op te stappen. “We willen voor de continuïteit verdergaan op deze ingeslagen weg”, aldus Schuur. “Met Nicolette hebben we een ervaren, krachtige leider in huis, met scherp oog voor strategische belangen.”

Bartelink is blij dat ze door mag gaan met haar functie, zeker met het hoog op de grote verbouwing die het museum de komende jaren ondergaat. “In aanloop naar de verbouwing werken we heel hard aan het nieuwe museumconcept”, vertelt Bartelink. “Dat doen we gefaseerd. Met een nieuwe tijdelijke huisstijl openen we voor de zomer nog twee bijzondere tentoonstellingen in het Canterhuis. In het, eveneens middeleeuwse, Gotisch Huis is voorlopig nog de maritieme geschiedenis van Noord-Nederland te zien.”