Muurschildering Aletta Jacobs aan Broerstraat is eind mei klaar

nieuws

Op 23 mei moet de eerste van vijf muurschilderingen van belangrijke wetenschappers van de RUG in de binnenstad klaar zijn. Maandag beginnen twee kunstenaars aan de eerste: een grote muurschildering van Aletta Jacobs op een wand aan de Broerstraat, op de hoek met de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Het voorstel van een reeks academische muurschilderingen kwam van toenmalig gemeenteraadslid Gerben Brandsema en wordt nu door de Rijksuniversiteit Groningen, Kunstpunt, het Universiteitsmuseum en de gemeente Groningen uitgevoerd. Kunstenaarsduo VAAF (Lammers en Masker) mag de eerste gaan maken.

De onthulling van de schildering is een verlengstuk van het Aletta-jaar, waarin de RUG op positieve wijze het thema ‘vrouwen in de wetenschap’ heeft aangestipt.

Maandag 23 mei wordt de muurschildering van Aletta Jacobs officieel onthuld.