Medezeggenschapsraad verkiezingen Hanze begonnen

De verkiezingen voor de medezeggenschapsraad van de Hanzehogeschool zijn weer begonnen. De Hanze Studentenbelangen Vereniging en Lijst STERK voeren sinds maandag ochtend druk campagne op de Zernike campus.

De leden van de verkiesbare partijen staan de hele week van acht tot vijf bij hun stands om stemmers te werven. Lijst STERK en HSV zetten zich beiden in voor verschillende belangen van studenten. Voor beide partijen is studentenwelzijn een belangrijk punt.

De medezeggenschapsraad zet zich in voor de belangen van zowel studenten als medewerkers. De medezeggenschapsraad is onder andere verantwoordelijk voor het plaatsen van picknickbanken op de campus. Ook het openblijven van scholen tijdens corona hebben studenten aan de raad te danken.

De voorgaande jaren kampten de verkiezingen met een lage opkomst van stemmers. Dit jaar gaat het stemmen een stuk beter, er zijn namelijk al meer stemmen uitgebracht dan vorig jaar. De HSV hoopt op een opkomst van veertien tot achttien procent van de studenten aan de Hanzehogeschool.

Studenten kunnen tot en met vrijdag 20 mei nog op hun favoriete kandidaat stemmen.