Laatste speelronde Bijzondere Eredivisie voor Kids United

Terwijl de spelers in de Eredivisie al op vakantie zijn, hadden de toppers van de Bijzondere Eredivisie vrijdag nog een speelronde voor de boeg. Dit keer speelden FC Emmen, SC Heerenveen, SC Cambuur, Go Ahead Eagles en FC Groningen tegen elkaar op Sportpark Corpus Den Hoorn.

Het team van FC Groningen, Kids United, ontvingen de andere teams vrijdagochtend. De speelronde werd geopend door toespraak van FC Groningen Directeur Wouter Gudde en aanvoerder Michael de Leeuw. Daarna konden de spelers van Kids United gelijk aan de bak tegen FC Emmen.

De Bijzondere Eredivisie bestaat sinds 2019 en is gevuld met allerlei G-teams van betaaldvoetbalclubs. Het is speciaal gericht op kinderen tussen de 10 en 18 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Hierbij gaat het niet zozeer om de winst, maar om het plezier van de kinderen.