Groningen Meestert!: Er moeten meer meesters in het onderwijs

De afgelopen jaren staan er meer juffen voor de klas dan meesters. Daar moet verandering in komen vindt de organisatie Groningen Meestert!. 

De actie van de landelijke organisatie ging gisteren van start op de Hanzehogeschool, waar de opleiding tot docent voor basis en voortgezet onderwijs wordt gegeven. Verschillende meesters kwamen samen om te bespreken hoe er meer mannen voor de klas komen te staan.

Eén van de manieren waardoor je dit zou kunnen bereiken is door meer studenten bij meesters plaatsen, zodat ze ook daar stage-ervaring opdoen, of gaan sparren over diversiteit in het onderwijs. Voor docent Mark Timpen is het vooral ook belangrijk om het stereotype beeld van meesters te veranderen. “Niet alleen in groep 8 waar Meester Jaap de eindmusical doet, maar ook die meester in groep drie die de kinderen leert lezen”.

Leerling Leo van der Veen doet de opleiding Pabo en hoopt later voor de klas te staan. “Je hebt natuurlijk een voorbeeldfunctie. Het zal een kind altijd bij blijven dat die ene meester of juf dat heeft gezegd. Ik hoop dat ik daar een bijdrage in kan zijn”.