‘Driekdag’ brengt straatgedicht Driek van Wissen aan Van Brakelplein nabij

nieuws
Foto via Straatpoëzie Groningen.

De ‘Driekdag’ in Café Wolthoorn & Co aan de Turftorenstraat heeft afgelopen zondag een recordbedrag opgeleverd voor een ‘straatgedicht’ van Driek van Wissen bij het Van Brakelplein.

Tijdens de benefietmiddag traden onder meer Christiaan Abbing, Koos Dijksterhuis, Kasper Peters, Ton Peters en Jan J. Pieterse op. Naast hun eigen werk droegen de kunstenaars ook hun favoriete Van Wissen-gedicht voor. Daarnaast hield Harry Bekkering een voordracht over de poëzie van Van Wissen en muzikanten van de band The Woodsmen brachten een lied ten gehore op basis van een tekst van Van Wissen.

Dichter Van Wissen woonde jarenlang in de Zeeheldenbuurt en de Stichting Straatpoëzie Groningen wil daarom dat zijn vierregelige gedicht ‘Eendjes’ een mooi plekje in de wijk krijgt, in of nabij de vijver bij het Van Brakelplein. Een ontwerp is al klaar (dankzij kunstenaar Nadeschda Broere), maar genoeg geld voor een monument ontbrak.

Maar de Driekdag bracht daar verandering in. Waar de teller voor het monument tot zondag nog op 2.300 euro stond, zorgde een groot aantal spontane donaties, vrijwillige bijdragen en een ruime bijdrage van de café-uitbater ervoor dat de teller nu op ruim 4.500 euro staat. Daarmee is het streefbedrag (5.000 euro) voor het monument, die het vierregelige gedicht ‘Eendjes’ van Van Wissen moet verbeelden, bijna binnen.

Doneren kan nog steeds, via de website van Straatpoëzie Groningen.