Diverse bekeuringen bij verkeerscontrole in Stad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft zaterdagavond bij een verkeerscontrole in de stad verschillende bekeuringen uitgedeeld. Dat meldt de politie op sociale media.

Motoragenten reden tussen 18.00 en 01.00 uur door de stad om voertuigen te selecteren. Door middel van een volg-teken werden de bestuurders naar het RDW keuringsstation aan de Duinkerkenstraat gebracht. In totaal werden veertien personenauto’s, drie motoren en vier scooters en brommobielen aan een technische inspectie onderworpen. Van de 21 voertuigen werden er bij dertien problemen geconstateerd.

Daarbij werden verschillende bekeuringen uitgedeeld. Zo werd drie keer een bekeuring gegeven vanwege de maximaal haalbare snelheid van een snorfiets, bleek vijf keer dat een uitlaat niet gasdicht was over de gehele lengte en waren er twee keer problemen met de snelheidsbegrenzer. Daarnaast werden boetes gegeven voor problemen met de verlichting, gladde banden en ramen die een te donkere tint hadden. In totaal werd elf keer een WOK-status uitgeschreven. Ook werden diverse waarschuwingen gegeven zoals voor het niet handsfree bellen, het negeren van een gesloten verklaring en het negeren van een rood verkeerslicht.