Dakloze man uit Stad breekt in in vakantiehuisje op Terschelling: twee maanden cel

nieuws

Een dakloze man uit Stad is maandag door de politierechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden. De 44-jarige man had ingebroken in een vakantiehuisje op Terschelling. Daarover schrijft de Leeuwarder Courant.

De inbraak vond eind vorig jaar plaats. De man verbleef vijf dagen in het vakantiehuisje toen hij, in zwaar beschonken toestand, werd betrapt door eigenaar. Die schakelde de politie in waarop de man werd aangehouden. Tijdens de zitting bleek dat de inbraak veel heeft gedaan met de eigenaar van het huisje. Deze persoon, maar ook andere mensen op de camping, zijn bang geworden.

De man uit Stad, die zelf niet op de zitting aanwezig was, gaf in een eerder stadium toe dat hij had ingebroken. Hij heeft twee honden en geen vast onderdak. Vanwege de honden mag hij niet gebruik maken van de nachtopvang. Daarom kiest hij er voor om in andermans woningen in te breken en er te slapen. Zo heeft hij ook een tijdje onderdak gehad in een andere woning op het Waddeneiland. Eerder heeft hij ingebroken in een huisje in de gemeente Coevorden. Omdat de inbraak veel heeft gedaan met de eigenaar werd er smartengeld gevraagd, maar dit verzoek werd van tafel geveegd. Wel moet hij een bedrag van 391,44 euro betalen vanwege de aangerichte schade. Naast de twee maanden cel moet hij ook zes weken gevangenisstraf uitzitten vanwege een andere zaak.