‘TopsportZorgCentrum verandert beetje bij beetje in FC-pand’

nieuws
Foto Andor Heij. Topsportzorgcentrum avond.

FC Groningen krijgt steeds meer ruimtes van het TopsportZorgCentrum in handen. Dat was niet de reden waarom de gemeente Groningen heeft geïnvesteerd in de multifunctionele locatie voor topsport en amateursport, zo stellen de raadsfracties van het CDA en de Stadspartij 100% voor Groningen.

De twee partijen hebben schriftelijke vragen ingediend bij het gemeentebestuur. De twee fracties willen daarmee meer grip krijgen op de ontwikkeling van het centrum.

Afgelopen donderdag werd bekend dat de deuren van restaurant 2Corpus in het TopsportZorgCentrum vanaf 1 juni gesloten blijven. FC Groningen neemt de pacht van het onrendabele restaurant over en gaat er onder meer een spelershome en een ontvangstruimte van maken.

Miljoenenlening was hier niet voor bedoeld

En dat was niet de bedoeling toen de gemeente in 2016 besloot om een miljoenenlening te verstrekken voor de bouw van het centrum, zo stellen de twee raadsfracties “Het centrum was en is bedoeld als een multifunctionele locatie voor topsport én amateursport”, aldus CDA-fractievoorzitter Jalt de Haan. Toen de gemeenteraad een miljoenenlening verstrekte, speelde de brede investering in de Groningse sport een grote rol. Het mag niet zo zijn dat deze locatie beetje bij beetje veranderd in een volledig FC-pand.”

2 Corpus is niet de enige gebruiker die in de afgelopen jaren vertrok uit het centrum, stelt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij 100% voor Groningen: “De laatste maanden is er ook groeiende onrust over de tweede verdieping, het Omnium, waar sport en zorg samenkomen.” De twee partijen willen de multifunctionaliteit van het centrum dan ook behouden. Sijbolts:  “Maar dat kan niet wanneer alle andere gebruikers langzaam uitgefaseerd worden.”