Boze huurders voeren actie bij Nijestee: “Nog nooit onderhoud gehad”

Schimmel, vocht en slechte isolatie: huurders uit de Oosterparkwijk zijn het zat. Daarom gingen ze vrijdag naar woningcorporatie Nijestee om foto’s te laten zien van de problemen in hun woningen.

“Ik woon al tien jaar in de Zonnebloemstraat,” vertelt Christina Oosterhof. “Al die tijd betaal je huur, alleen heb ik nog nooit onderhoud in mijn woning gehad. Het huis is ook heel slecht geïsoleerd, dus de hoge gasprijzen ga ik enorm voelen in mijn portemonnee.”

Raadslid Hans de Waard van de SP ging met de huurders mee. “Deze bewoners hebben al jaren last van problemen met tocht, vocht, schimmel en kou. Daar klagen ze al heel lang over, maar ze krijgen tot nu toe weinig gedaan bij de woningcorporatie. Als je je verenigt en op de stoep gaat staan krijg je toch meer voor elkaar.” Dat heeft al in meerdere wijken gewerkt. “Het leidt vaak tot renovaties. In Paddepoel, Vinkhuizen en Selwerd bijvoorbeeld. Daar zijn we heel trots op.”

Deze huurders zijn tevreden met de reactie van Nijestee. “Het ging heel goed,” vertelt Oosterhof. “Ze waren een beetje verrast, maar we hebben er wel uitgekregen dat we op korte termijn in gesprek kunnen om alle problemen en klachten te bespreken. Dat is fijn.”