Blijdschap bij restaurant Noor in Hoogkerk: “We zaten met klotsende oksels in de zaal”

De blijdschap is maandagavond groot bij Jeroen en Marleen Brouwer van restaurant Noor in Hoogkerk. Eerder op de dag kregen zij te horen dat hun gloednieuwe restaurant een Michelinster in de wacht heeft gesleept.

Hoi Marleen! Het is een overbodige vraag, maar hoe blij zijn jullie?
“Hoe blij we zijn? Jongens, kunnen we dat even laten horen? (Op de achtergrond klinkt een luid gejuich) Nou, zo blij dus, haha. Het was echt een hele bijzondere en mooie dag. Iedereen had zich verzameld in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Ik was er samen met Jeroen, en bij ons waren ook de keukenchef en de Maître d. En dan worden alle sterren uitgereikt. Op een gegeven moment waren er nog maar een paar sterren te vergeven, en ik had er persoonlijk een hard hoofd in. We zitten er niet bij. Jeroen bleef wel vertrouwen houden. En terwijl je daar toch zit met klotsende oksels, wordt ineens je naam genoemd. Echt, mijn hoofd viel achterover. Ik kon niets meer bedenken. Daarna ben ik mensen gaan omhelzen. We zijn zo blij.”

Jullie openden twee maanden geleden de deuren in Hoogkerk. Hoe bijzonder is het om in zo’n korte tijd iets te bereiken?
“Het is absoluut heel bijzonder. Het toekennen van de sterren gebeurt op basis van inspecteurs die bezoekjes komen brengen aan je restaurant. Wij weten dat er één moment is geweest dat een inspecteur aanwezig was. Daar hebben we toen ook mee gesproken. Maar als we het juryrapport lezen dan blijkt dat er meer bezoekjes zijn geweest. Er staat bijvoorbeeld te lezen dat de anjou duif erg lekker was. Maar dat gerecht hebben we maar een hele beperkte periode op de kaart gehad, en dat was niet in de periode waarvan bekend was dat er een inspecteur langs is geweest.”

Wat is jullie geheim?
“Ik denk dat het er mee te maken heeft dat wij gewoon doen wat we leuk vinden. Dat hebben we bij De Loohoeve in Schoonloo altijd gedaan, en dat doen we hier nu ook. En daarbij is het team heel belangrijk. Alles draait ook om het team. We hebben verschillende medewerkers uit Schoonloo mee kunnen nemen, en er zijn er een heleboel bij gekomen. We zijn een familie, we hebben het fijn samen, en die combinatie leidt tot hele mooie resultaten, tot een bepaalde drive. Ja, daar zijn we trots op.”

Dan sijpelt het nieuws door dat de ster binnen is. Wat gebeurt er dan?
“Mijn telefoon is ontploft. Het apparaat was gewoon warm vanwege alle berichten en telefoontjes die binnen kwamen. Onze website was enige tijd uit de lucht. Veel mensen probeerden onze pagina te bezoeken, maar door de grote toestroom lukte dat niet. Mensen zijn ons vervolgens gaan mailen en zijn ons berichten via sociale media gaan sturen. Dat is het effect hè? Mensen zijn gelijk nieuwsgierig, en willen een reservering maken. Al die mensen gaan we de komende dagen keurig een antwoord sturen.”

Is jullie doel nu behaald, of willen jullie nog meer gaan bereiken?
“Wij hebben de ambitie om meer te gaan bereiken. Dat willen we stapje voor stapje gaan realiseren. De locatie hier in Hoogkerk zit ons als een jasje. Het is een prachtige plek, waar we denken nog veel meer te kunnen gaan doen. Ik denk dat ons een heel mooi jaar staat te wachten. Vanavond vieren we nog een klein feestje, dan lekker slapen, en morgen weer aan de bak om voor een vol restaurant te gaan koken. Want inderdaad, voor morgen zitten we helemaal vol, haha.”

Vorig jaar herfst sprak OOG Tv ook met Jeroen en Marleen die toen op het punt stonden om te gaan verhuizen naar Hoogkerk. Dat artikel is hier te lezen.

Deel dit artikel: