Bewoners Zandsteenlaan overhandigen eerste verwijderde gladde klinker aan wethouder

nieuws
Foto: Pixabay

Bewoners van de Zandsteenlaan in de wijk Vinkhuizen gaan woensdag de eerste verwijderde gladde klinker uit hun straat overhandigen aan wethouder Glimina Chakor (GroenLinks).

Bij regen en bij kou zijn de stoepen en pleintjes aan de Zandsteenlaan spekglad. Buurtbewoners omschrijven de situatie als gevaarlijk en willen dat de gemeente snel actie gaat ondernemen. Om het goede voorbeeld te geven hebben bewoners alvast de eerste klinker verwijderd om deze aan de wethouder te kunnen overhandigen. Ook hebben buurtbewoners op een groot bord andere wensen opgeschreven.

“Ouderen durven niet meer naar buiten”
“Er gebeuren regelmatig ongelukken bij ons op het plein”, vertelt buurtbewoner Fiona Sibers. “Ouderen durven niet meer naar buiten en sommige grootouders komen niet meer bij hun kleinkinderen op bezoek. Ook postbodes en andere bezorgers gaan bij ons voor de deur onderuit. De gemeente moet de gladde klinkers snel vervangen.”

Wijkbijeenkomst
Afgelopen vrijdag vond er in de buurt een wijkbijeenkomst plaats. Daar werd duidelijk dat bewoners graag willen dat ook het speeltuintje wordt opgeknapt. Tijdens de jaarwisseling hebben daar vernielingen plaatsgevonden waardoor sindsdien de helft van de speeltoestellen niet meer gebruikt kan worden. Ook vindt men dat het groenonderhoud in de wijk beter kan.

SP: “De wethouder mag wel opschieten”
De fractie van de SP in de Groningse gemeenteraad gaat woensdag vragen stellen aan het gemeentebestuur tijdens de Politieke Woensdag. “Wij willen van de wethouder weten wanneer er iets aan gedaan gaat worden”, vertelt raadslid Hans de Waard. “Ook is de SP van mening dat de bewoners een stem moeten krijgen in de inrichting van de Zandsteenlaan. Als er voor het najaar ruwe stenen moeten komen, dan mag de wethouder wel opschieten.”