Benefietmiddag om straatgedicht Driek van Wissen te kunnen plaatsen bij Van Brakelplein

nieuws
De vijver aan het Van Brakelplein - Foto: Wutsje via Wikimedia Commons

De Stichting Straatpoëzie Groningen houdt op zondag 22 mei een benefietmiddag in café Wolthoorn & Co aan de Turftorenstraat. Wie tijdens deze middag een bijdrage levert voor een ‘straatgedicht’ van Driek van Wissen bij het Van Brakelplein, vertrekt met een bijzonder aandenken aan de in 2010 overleden dichter.

Dichter Van Wissen woonde jarenlang in de Zeeheldenbuurt en de Stichting Straatpoëzie Groningen wil daarom dat zijn vierregelige gedicht ‘Eendjes’ een mooi plekje in de wijk krijgt, in of nabij de vijver bij het Van Brakelplein. Een ontwerp is al klaar (dankzij kunstenaar Nadeschda Broere), maar genoeg geld voor een monument ontbreekt. Inmiddels is ruim 2.300 van de benodigde vijfduizend euro binnen.

Tijdens de benefietmiddag, gevierd op de jaarlijkse ‘Driekdag’, treden onder meer op: Christiaan Abbing, Koos Dijksterhuis, Kasper Peters, Ton Peters en Jan J. Pieterse. Ze dragen naast eigen werk ook hun favoriete Van Wissen-gedicht voor. Daarnaast houdt Harry Bekkering een voordracht over de poëzie van Van Wissen en muzikanten van de band The Woodsmen brengen een lied ten gehore op basis van een tekst van Van Wissen.

De entree vanaf 16.00 uur is gratis, maar wel beperkt in zitplaatsen en vol is vol. Bezoekers kunnen ter plekke een donatie doen voor de inzamelingsactie. Dan kan ook op een ander moment, via deze link.